Verdun 1914-1918

23



“Verdun, gerçekçi bir Birinci Dünya Savaşı ortamında geçen ilk çok oyunculu Birinci Şahıs Nişancı oyunudur. Seni ve birliğini heyecanlı saldırı ve savunma savaşlarına sokan acımasız siper savaşı eşsiz bir muharebe tecrübesi sunuyor.

Oyun, dünya tarihinin en kanlı çarpışmalarının yaşandığı batı cephesindeki 1914 ve 1918 seneleri arasında geçiyor. Geliştiriciler, 1916’da gerçekleşen ünlü Verdun Savaşından esinlenerek oyunu geliştirdi. Oyun, 4 farklı oyun modu sunuyor: Cephe Hatları, Zayiat, Tüfek Ölüm Maçı ve Birlik Savunması. Ayrıca oyunda gerçekçi 1. Dünya Savaşı silahları, gerçek üniformalar, dehşet verici kanlı çarpışmalar ve Fransa ile Belçika’nın gerçek muharebe alanlarına göre hazırlanmış haritalar gibi tarihsel açıdan doğru birçok özellik var.

Cephe Hatları, taktiksel zorluğu aşısından eşsiz bir oyun modudur. Gerçekçi siperler, seni savaşa sokuyor ve ele geçirip savunmak için taktiksel kurnazlık gerektiriyor. İtilaf ve İttifak Devletleri cephe hatları kısımlarını ele geçirmek için birbirleriyle yarışıyor. Bir savaşta kendini düşman siperlerini ele geçirmek için hücum yaparken buluyorsun diğer savaşta ise kendini yeni ele geçirdiğiniz siperi acımasız bir düşman saldırısına karşı savunurken buluyorsun.

Oyuncular, oyundaki birçok birlik türünden birine katılmayı seçebilir. Her birlik türü farklı bir taktiksel role sahiptir. Arkadaşlarınla birlikte mücadele edip birliğinin gücü ve becerikliliğinin gelişmesini sağlayan deneyimi kazanabilirsin. Savaşıp daha çok deneyim kazanarak ve rütbeni yükselterek özelleştirmelerin, silahların ve ekipmanların kilitlerini açmada kullanabileceğin Kariyer Puanları da kazanabilirsin.

Zayiat oyun modunda, İtilaf ve İttifak Devletleri tek bir savaşta karşı karşıya getirilir. İki taraf da sahip oldukları asker sayısını temsil eden bir bilet miktarına sahiptir. Bir oyuncu ölüp yeniden doğduğunda oyuncunun bulunduğu taraftan bir bilet eksilir. Bir tarafın biletleri bittiğinde o taraftan olan oyuncular yeniden doğamaz – canlı kalan taraf kazanır!

Tüfek Ölüm Maçı, herkesin tek olduğu bir oyun modudur. Tüm oyuncuların sadece tüfeklerini kullanarak birbirlerine karşı mücadele ettiği heyecan verici bir yetenek yarışmasıdır.

Birlik Savunması modunda üç arkadaşa sahip olan oyuncu birliğiyle birlikte bir alanı sonu gelmek bilmeyen Yapay Zeka tarafından kontrol edilen saldırganlara karşı savunabildiği kadar savunmalıdır.
Verdun’un ana özellikleri şunları içeriyor:
•Gerçekçi 1. Dünya Savaşı oyun deneyimi: Gerçekçi mermi fizik motoruna sahip gerçekçi silahlar, yetenek gerektiren silah kullanımı, dehşet verici kanlı sahneler, gaz maskesi tecrübesini yaşatan zehirli gaz ve top mermilerinin yaylım ateşi
•Taktiksel, birlik temelli Birinci Şahıs Nişancı: Eşsiz birlik seviye sistemi, farklı birlik türleri ve rolleri ve sesli sohbet
•Gerçek siper savaşı: Momentuma bağlı saldırı ve karşı saldırılara sahip gerçek zamanlı dinamik cephe hatları
•Gerçekçi 1. Dünya Savaşı atmosferi: Özgün 1. Dünya Savaşı müzikleri ve stili, Batı Cephesinde gerçekleşen tarihi savaş alanları
•Zorlayıcı oyun modları: Takım ağırlıklı Cephe Hatları, taktiksel Zayiat, yeteneğe bağlı Tüfek Ölüm Maçı ve Birlik Savunmasındaki çaresiz hayatta kalma mücadelesi

GERÇEKÇİ 1. DÜNYA SAVAŞI OYUN DENEYİMİ
Oynanış, 1. Dünya Savaşı Savaş Alanlarının dehşetini ortaya koyan gerçekçi kanlı çarpışmalar gibi öğeler ile olabildiğince sürükleyici ve akıcıdır. Bu özellik isteğe göre devre dışı bırakılabilir. Her silah farklı hissettirdiğinden ve nişan almana yardım edecek bir nişangah olmadığından gerçekçi silahları kontrol etmek yetenek gerektirir. Ayrıca gerçekçi mermi fizik motoru, uzak mesafedeki hareketli bir hedefe ateş ederken mermilerin nereye gideceğini düşünerek ateş etmeni gerektirir. Görüşünü bozacak ve seni kapalı bir alana kısılmış gibi hissettirecek olan bir gaz saldırısı olursa gaz maskeni takmalısın. Mermi isabet etmesi ve gazda boğulmak yetmediyse ve eğer açıktaysan astsubaylar tarafından çağırılan ani top yaylım ateşleri seni ve tüm birliğini yerle bir edebilir. Bu acımasız savaş yumuşak kalpliler için değil!

TAKTİKSEL, BİRLİK TEMELLİ BİRİNCİ ŞAHIS NİŞANCI
Takım oyunu, Verdun’u Verdun yapan şeydir. Bir oyunu başlattığında ilk olarak İtilaf Devletleri için mi yoksa İttifak Devletleri için mi savaşmak istediğini seçersin. Üç arkadaşınla birlikte bulunduğun tarafın sahip olduğu farklı birlik türlerinden birini seçip bir birlik oluşturabilirsin. Her birlik, o zamanlardaki tarihi birimlerden esinlenilmiş belirli bir taktiğe sahiptir. Birliğin türüne göre oyuncular birlikte farklı roller seçebilir. Bu rollerin üniformaları, silahları ve özel yetenekleri tarihsel açıdan tamamen birebirdir. Sen ve birlik arkadaşların beraber ne kadar çok Co-op deneyimi kazanırsanız birliğiniz o kadar daha güçlü olur ve daha iyi yeteneklerin kilitlerini açabilirsiniz. Bu ilerleme, sen ve birliğin daha gelişmiş üniformalar aldıkça görsel olarak da görülebilir. Ayrıca özelleştirmeler, silahlar ve ekipmanların kilitlerini açmak için kullanabileceğin Kariyer Puanları kazanacaksın.

GERÇEK SİPER SAVAŞI
Gerçek 1. Dünya Savaşı tecrübesi, Batı Cephesindeki tarihi yerlerinde geçen gerçek zamanlı dinamik cephe hatları ile sağlandı. Bu cephe hatları haritaları iki tarafın da ele geçirebileceği birkaç kısımdan oluşuyor. O zamanın yüksek zayiatlı savaşlarına sadık kalındı. İki taraf da sırayla birbirine saldırarak ve karşı saldırı yaparak seni siperlerin ele geçirilen kısımlarını savunmaya zorluyor.

GERÇEKÇİ 1. DÜNYA SAVAŞI ATMOSFERİ
Geliştirme ekibi, Verdun’da yoğun saha araştırmaları yaptı ve Verdun’un tarihi olarak olabildiğince gerçekçi olması için tanınmış tarihçilerden tavsiyeler aldı. Üniformalar en ufak detaylara kadar en baştan tasarlandı, silahlar gerçek örneklere bakılarak tamamen aynı şekilde tasarlandı ve haritalar gerçekçi 1. Dünya Savaşı arazileri ve öğeleri kullanıyor. Ayrıca oyundaki her şey 1. Dünya Savaşının acımasız atmosferini yansıtma amacıyla tasarlandı. Kasvetli ve bulutlu gökyüzü, gerçekçi seslerle birleştirilmiş bir arayüz, gerçekten o siperlerin arasında çamurlara bulanmış gibi hissettiren gerçekçi konuşma sesleri – düşman görebilmek için üstlerinden bakacağın siperler.”


192.176
OYUN BİLGİLERİ 25 Temmuz 2020 01:45
Verdun 1914-1918

Tür: Aksiyon, Macera, Oyun

Platform: PC

Boyut: 11.8 GB

Crack: PLAZA

Tarih: 28 Nisan 2015

Kaynak: Kickass

Dil: Türkçe!

YORUMLAR Yorum Yapmak Istermisiniz ?